Bakade, bakade och bakade igår.
Jag mitt ljushuvud hade bestlutat att iställe för sugarpaste man dekorerar kakan med, så lagar jag själv en massa av marshmallows ! Det borde jag ALDRIG ha börjat med.
Det blev extremt kladdigt i köket :).
Idag fylls huset av en skara med små flickor och pojkar för att fira vår lilleman. Han fyller på tisdagen men då är han bortrest på bemärkelsedagen ;).
Om någon av er vill försöka laga denna marshmallow sugarpaste vad man nu skall kalla det, så här är receptet
400 gram marshmallows
1 1/2 paket florsocker
1 1/2 - 2 msk vatten
karamellfärg enligt eget önskemål
Sikta hälften av florsockret i en skål. Smörj en skål som tål micro med matolja. Häll i marshmallowsen i denna skål. Tillsätt vattnet. Värm i micron 30 sekunder åt gången, rör om efter varje 30 sek. Sammanlagt tar denna "smältning" 2 minuter beroende på micron.
Gör en grop i skålen med florsockret,häll marshmallowsmörjan i. Smörj ordentligt dina händer med matolja innan du börjar arbeta ihop "degen" för den är extremt kladdig. Häll i mera florsocker lite åt gången, Arbeta tills degen blir jämn och lossnar från kanterna. Lägg den färdiga degen i plastfolie och låt stå över natten i rumstemperatur. Denna "deg" håller några veckor i kylskåp.
När du sedan börjar kavla ut degen gör du den smidigare genom att värma upp den i micron 15-20 sekunder. Tillsätt florsocker om degen blir allt för kladdig.
Varnar er för att den är VERKLIGEN kladdig. Lönar sig kanske att ta en hushållsmaskin till hjälp så slipper ni säga alla de mindre vackra ord jag sa ;)
Nu vill jag önska er alla en fin lördag.
Ha det så bra.
Ljuvliga bilder :) Det lät ju ganska jobbigt med marchmallowsen, men hoppas kakan smakar bra!
SvaraRaderaHa en fin fest och helg!
kram Tini
Hei på deg!
SvaraRaderaLenge siden nå! Håper du har det fint!!
Høres klissete ut med marshmallows, det er vel nesten bare sukker...
Kjempefin bilder fra ditt koselige hjem!!
GOD HELG til deg!!
Klem Siri
Tulppaaneja täälläkin - ihanaa!!
SvaraRaderaVågar nog inte ge mig på det receptet ..men gott låter det iallafall
SvaraRaderaha det bra
kram Rosa
Hej Erica. Ska nog hålla mig borta från den kladdiga delen i bakningen :) Du var tuff som vågade dig på det!! Så underbart vackra GreenGate sakerna är. Nu till våren passar dom extra fint ;)
SvaraRadera/mia