tisdag 20 mars 2012

Hon blev klar !

Hejssan alla bloggisar!
Hoppas vi får en fin dag idag :)

Fick min matta färdig virkad igår kväll. Enligt beskrivningen skulle hon bli 105 cm i diameter, men hon blev hela 118 cm. Det skulle gå åt 2,4kg av materialet, men det gick åt nästan 3 kg !! Undrar vad jag gjort för fel?! Eller så stämmer ej beskrivningen )

Så ser hon ut


P.S alla handarbetsmänniskor ber jag att ej stirrar FÖÖÖÖR mycket på alla misstag jag gjort. Jag är nybörjare inom handarbeten :D

Midsommarros (Juhannusruusu) heter hon :)

Tack för att ni orkar titta in.
Ha en skön och hopperligen solig dag alla.

5 kommentarer:

 1. Duktigt, duktigt flitiga Lisa...pysselgumman! Och sa fina kakor du gjort! Hurra!

  SvaraRadera
 2. Tack för det Sofia :D
  Tack vare mattan har jag nu antagligen jännetupintulehdus i båda handlederna ;). Måste följa med och se vart der vänder och kanske söka läkarhjälp
  Ha en bra fortsättning på dagen vännen
  Kram

  SvaraRadera
 3. Hei på deg!!
  Synes det ble så fint!! Du er kjempeflink!!!
  Jeg har alltid hatt lyst til å lære å hekle, men det blir aldri noe..... Prøvde en sommerferie for mange år siden, fikk tak i en bok og satte i gang....Men gav opp etter noen dager..
  Hvor skal du ha matten???

  Fin kveld og morgendag til deg:-))))
  Klem Siri

  SvaraRadera
 4. Den blev SUPERFIN....

  Jag kan tro att det känns handlederna för det blir säkert ganska tungt att hålla upp också...
  Själv vågar jag inte ens pröva, jobbar vid dator hela dagarna och har tendens till "hiirikäsi"
  Seliseli jag skulle aldrig få ens färdig en hel matta ;)

  Ha det bra idag
  Monica

  SvaraRadera
 5. Siri: Tack. Det har visst tagit en tid för mej att lära mej läsa beskrivningarna och att förstå förkortningarna. Har fått ta datorn till hjälp för att tolka dem (se bilder hur man gör) ;). Jag har ännu inte bestämt mej var jag skall ha den :). Jag ville bara pröva och se om jag klarar av att virka en matta :D Tokig som jag är ;)

  Monica: Vet du vad, inte trodde jag heller att jag skulle få dne klar. Det är endast 21 varv i hela mattan. okej okej omkretsen blir ju större hela tiden och svårare att hålla fanskapet i famnen ;). Klarar jag,med fibromyalgi och artros i händerna av det,så tror jag även du skulle få den klar. Lite åt gången, sakta men säkert ;). Började på lördag kväll och fick henne klar på måndag. Man skall dock inte ha med sig en 3 åring när man virkar :)

  Ni skall ha det bra mina damer
  Kram

  SvaraRadera